Despre

Obține secretele artei de a mânca responsabil!

Rațiune și știință pentru un stil de viață echilibrat


Programul Nutrition by Daria a luat naștere din pasiunea pentru nutriție și dezvoltare personală, având ca scop îndrumarea spre a adopta un stil de alimentație echilibrat.

Pregătirea profesională în domeniul nutriției a fost realizată în primul rând din dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să aibă parte de o alimentație sănătoasă și un stil de viață organizat.

Următorul pas firesc a fost să mă înscriu la cursul de Tehnician Nutriționist din cadrul școlii ABC Fitness, curs autorizat și acreditat de Ministerul Educației, Ministerul Muncii și de Asociația Română pentru Nutriție, Fitness și Sănătate. Acesta m-a ajutat să asimilez cunoștintele necesare în domeniul menționat. Informațiile dobândite le-am consolidat urmând cursul de Psihonutritie din cadrul Academiei de Nutriţie "Sănătate, te iubesc!".

CALIFICARI/CERTIFICARI

📜Aviz de liberă practică în domeniul EDUCAȚIE ALIMENTARĂ ÎN PREVENȚIE

📜Membru Asociația Română pentru Nutriție, Fitness și Sănătate


Consultă pachetele de servicii

Consiliere nutrițională personalizată pentru un stil de viață echilibratMeniu personalizat


Primul pas spre o viață echilibrată este organizarea meselor zilnice.Accent pe fructe și legume


Energia provine din alimentele consumate zilnic.Formarea obiceiurilor sănătoase


A fi constant aduce beneficii pe termen lung.


O pasiune pentru & despre oameni

Stil de viață echilibrat printr-o dietă sănătoasă


Nu promovez o dietă de slăbit sau o dietă în sensul comun al cuvântului, ci promovez schimbarea stilului de viață, ca mai apoi celalalte rezultate urmărite (slăbire, îngrășare, normalizarea glicemiei sau a tensiunii arteriale, ș.a.) să vină natural, ca o răsplată. Cuvântul „dietă” provine din greaca veche, unde însemna „stil de viață”. Stilul de viaţă sănătos reprezintă o componentă de bază a menţinerii sănătăţii și a profilaxiei eficiente a celor mai multe afecțiuni.

Țelul meu este să ajut oamenii să își schimbe stilul de viață, iar pentru acest lucru construiesc programe prin intermediul cărora le facilitez realizarea schimbării dorite. Meniurile pe care le creez sunt personalizate și adaptate în funcție de particularitățile fiziologice, de job, de activitatea fizică și intelectuală.

Îmi doresc că oamenii să fie mai sănătoși și mai longevivi. Bătrânețea nu trebuie să ajungă să fie o cursă între coada de la cabinetele medicilor și coada de la farmacii. Un stil de viață echilibrat reprezintă o încununare a unei vieți frumoase și cumpătate. Susțin cu tărie afirmația: „Corpul tău este un templu doar dacă îl tratezi ca pe unul”. Pe parcursul existenței noastre avem un singur corp, așadar acest lucru constituie un motiv suficient de bun pentru a începe să-l tratăm cu respectul cuvenit.


Inspiră-te din rețetele proprii

FAQ - Cele mai frecvente întrebări

1Cum se desfășoară consultațiile?
Vă ofer două variante pentru a lucra împreună:
📋 Colaborare directă (întâlniri și sesiuni de nutriție la cabinet);
💻 Colaborare online (întâlniri și sesiuni de nutriție în mediul virtual).
2Planul alimentar personalizat include și alimente mai greu accesibile sau cu un preț mai ridicat?
Mâncatul într-o manieră inteligentă și sănătoasă nu ar trebui să aibă un impact negativ asupra bugetului dumneavoastră. Programați-vă la o consultație și vom discuta acest aspect.
3Voi putea mânca în oraș și voi putea consuma băuturi alcoolice pe parcursul programului de nutriție?
Da, desigur. Voi concepe un plan alimentar cu recomandări care se adaptează stilului dvs. de viață. Sfatul este să nu exagerați în materie de alimente sau băuturi în orice perioadă.
4Trebuie să realizez un plan de exerciții fizice pentru a obține rezultate?
Planurile alimentare personalizate vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele cu ajutorul mâncatului într-un mod inteligent. Cu toate acestea, exercițiile fizice reprezintă un mod eficient pentru a pierde în greutate sau pentru vă menține silueta. O simplă plimbare sau alergatul ușor reprezintă un prim pas spre adoptarea unui stil de viață sănătos.
5Ce să aleg: tehnicianul nutriționst sau dieteticianul?
Diferența dintre tehnicianul nutriționist și dietetician este că tehnicianul nutriționist are dreptul de a oferi sfaturi despre nutriție și managementul greutății corporale persoanelor sănătoase, iar dieteticianul prescrie diete în funcție de patologii (probleme medicale).
Gândeşte de azi ce vei mânca mâine!

„A mânca e o necesitate, dar a mânca inteligent este o artă.”

Contactați-mă în mediul online

Mă puteți contacta și prin intermediul rețelelor sociale, în acest mod ne putem conecta și ONLINE.