Care sunt alimentele care nu ar trebui să ne lipsească din farfurie indiferent de anotimp?

Înghețată vegană cu mango
May 31, 2021
Budinca de chia
October 22, 2021

Care sunt alimentele care nu ar trebui să ne lipsească din farfurie indiferent de anotimp?

Sunt multe alimente care nu ar trebui sa ne lipseasca din meniul zilnic 365 de zile din 365. Daca ar fi sa aleg o categorie, atunci aceastea sunt legumele.

Legumele nu trebuie sa ne lipseasca nici cand alegem sa consumam pizza. Ne putem face pofta de pizza si cu o varianta mai usoara a acestui preparat, care sa contina si legume (cel putin rosii din belsug) si, pe cat posibil, un blat integral.

Cel putin 6 zile din sapte ar trebui sa ne umplem jumatate din farfuriile de la pranz si la cina cu legume gatite sau proaspete. O supa de legume poate tine locul legumelor din farfurie. Consumul de legume scade de obicei in sezonul rece sau devine mai putin variat pentru ca oferta de legume proaspete este mai redusa sau pretul acestora creste. In plus, multi dintre noi prefera mancaruri mai grele, mai grase in sezonul rece.

Oferta mai redusa de legume proaspete din sezonul rece nu este o scuza pentru a manca mai putine legume. Eu sustin legumele conservate prin congelare. Cred ca sunt cea mai buna alegere in sezonul rece, mai buna chiar si decat legumele proaspete din supermarket. Legumele congelate sunt, de obicei, culese in sezonul lor si congelate prin metode care sa le pastreze cati mai multi dintre nutrienti.

In sezonul rece este mai bine sa mancam mai multe legume gatite (sote, supe, salate calde) decat salate proaspete. Legumele gatite ofera si un confort psihic mai bun, atunci cand organismul nostru are nevoie de alimente calde, nu de salate reci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.