Rețetă de shakshuka – ideală pentru mic dejun sau prânz

Smoothie
January 28, 2021
Show all

Rețetă de shakshuka – ideală pentru mic dejun sau prânz

Ingrediente:

  • 1 ceapă și câțiva căței de usturoi tăiați mărunt;
  • 1 ardei gras mare tăiat mărunt, dar puteți adăuga aici dovlecei și vânătă (mărunțite, de asemenea);
  • 3-4 roșii tăiate cubulețe;
  • 1 linguriță de boia, curcuma, sare și piper, după gust;
  • 3-4 ouă proaspete;
  • brânză rasă pentru servire, dar sunt bune și verdețurile (pătrunjel sau oregano).

Mod de preparare:

PASUL 1. Într-o tigaie cu margini înalte puneți la perpelit ceapa, usturoiul și ardeiul până ce se înmoaie (dacă doriți să adăugați dovlecel sau vânătă este momentul sa o faceți);
PASUL 2. Adăugați roșiile cuburi și fierbeți ca să se amestece bine
PASUL 3. Asezonați amestecul cu boia, curcuma, sare, piper sau ce mai doriți, după gust. Faceți cu lingura 3 sau 4 „gropițe” care veți adăuga ouăle crude;
PASUL 4. Dacă doriți un plus de efect în ceea ce privește gustul și aspectul, puteți pune tigaia în cuptorul preîncălzit până ce ouăle sunt făcute;
PASUL 5. Radeți brânză deasupra sau puneți verdeață sau ambele și serviți.

Pofta buna! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *